De mate van gehoorverlies kan sterk variëren. Misschien kunt u nog wel persoonlijke gesprekken voeren. Maar dat lukt niet meer in een rumoerige omgeving, zoals een restaurant. Of telefoneren gaat moeilijker. Voor elke situatie zoeken we de beste hooroplossing.
Bij het aanmeten van een hoortoestel wordt een zogeheten hoorprotocol gevolgd. Daarbij gaan we na of u een eenvoudige of complexe ‘zorgvraag’ heeft. Het hoorprotocol onderscheidt vijf categorieën. Categorie 1 is relatief eenvoudig, categorie 5 het meest complex. De zwaardere gehoorverliezen of veeleisende luistersituaties vallen in categorie 4 of 5. Hoortoestellen worden ingedeeld in dezelfde vijf categorieën: van eenvoudig tot zeer geavanceerd.
Uw zorgverzekeraar heeft per categorie een maximum bedrag aan vergoeding vastgesteld. Maar ook als u buiten deze categorieën valt kunnen wij u in veel gevallen helpen.
Houd rekening met een ‘eigen risico’
Zorgkosten (zoals de aanschaf van een hoortoestel) worden uit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Daarbij geldt voor personen vanaf 18 jaar een eigen risico van €385 per jaar. Dit betekent dat uw zorgverzekeraar de vergoeding zal verminderen met het nog openstaande bedrag aan eigen risico.
We adviseren u graag in een van onze sfeervolle winkels in Alkmaar of Amsterdam.
Specifieke zorgkosten, zoals de kosten van een hoortoestel, gelden als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. In sommige gevallen kan het zelfs voordeliger te zijn het hoortoestel te kiezen dat u wenst. Zonder vergoeding van uw zorgverzekeraar, maar met belastingvoordeel.