menu
home
ervaringen
nieuws
contact
en
logo
TV-interview met Michael Graste en Kim Feenstra
Topmodel Kim Feenstra: "Niemand ziet dat ik hoortoestellen draag."
Kim Feenstra werd als baby door een ongeluk slechthorend. Als veelgevraagd topmodel kan ze zich geen opvallende apparaten permitteren. Daarom kwam zij bij François Nicolle voor de allerkleinste modellen. ”Er ging een wereld voor mij open. En niemand ziet dat ik hoortoestellen draag!”
Lees meer

“De beschadiging aan mijn gehoor werd pas ontdekt toen ik vier jaar oud was. Op de kleuterschool dacht de juf dat ik niet wilde luisteren. Mijn gehoorschade bleek 50% aan elk oor. Dat is alsof iemand onder water tegen je praat. Ik heb in de loop van de tijd diverse hoorapparaten gehad. Pas toen ik 16 jaar werd, kreeg ik eindelijk kleinere apparaten. Maar die gingen steeds kapot en op een gegeven moment ben ik gestopt ze te dragen."

'Blij met mijn 'nieuwe oren'!'
Later werd Kim een internationaal veelgevraagd model en ook een graag geziene gast in allerlei televisieprogramma’s. Het gehoorverlies werd lastig. Voor haar werk als fotomodel wilde ze graag voor beide oren een toestel dat onopvallend is te dragen. Bij François Nicolle maakte zij kennis met de nieuwste generatie superkleine hoortoestellen.

"Hoortoestellen zijn er genoeg. Maar voor mijn werk kan ik het me niet permitteren opzichtig materiaal te dragen. Toen ik bij François Nicolle voor het eerst mijn toestellen op maat kreeg, ging er een wereld voor mij open. Het is een geweldig gevoel normaal te kunnen horen. Maar je leert het ook heel erg waarderen dat er een uitweg is bij een dergelijk probleem. Ik ben zo blij met mijn ‘nieuwe oren’. Ik zou niet weten wat ik nu nog zonder ze moest!"

Lees minder
Fotograaf Michael Graste: "Bizar wat ik allemaal nu hoor."
Fotograaf Michael Graste uit Amsterdam is al sinds zijn jeugd slechthorend. Nadat hij enkele jaren geleden bij François Nicolle hoortoestellen aanschafte, reageerde hij erg verrast. “Het was bizar toen ik voor het eerst met mijn nieuwe hoortoestellen naar buiten ging. Ik hoorde zo veel geluiden en verstond zelfs wat de mensen om mij heen zeiden!”
Lees meer

“Als jonge jongen had ik ook al hoortoestellen. Maar ik vond die grote apparaten echt waardeloos en wilde ze niet meer dragen. Enkele jaren geleden geleden merkte ik dat mijn doofheid toch wel een probleem werd. Ik kon collega’s soms niet meer verstaan. Destijds werkte ik voor een reportage op de Amsterdam Fashion Week en ik kwam daar in contact met topmodel Kim Feenstra.

Kim is door een ongeluk ook slechthorend en ik vroeg hoe zij daar mee omging. Zij vertelde dat zij geweldig was geholpen bij François Nicolle met ‘onzichtbare’ hoortoestellen. Ideaal voor haar werk. Als model kan ze natuurlijk geen opvallende apparaten dragen. Dat leek mij ook wel wat en ik heb meteen een afspraak gemaakt."

'Had ik het maar eerder gedaan'
"François heeft mij echt fijn geadviseerd. Met mijn nieuwe hoortoestellen merkte ik wat ik al die jaren daarvoor aan geluiden had gemist. Inmiddels heb ik een superklein toestel uit het Haute Hearing Topsegment. Het is vrijwel onzichtbaar in de gehoorgang te dragen, maar met geweldige eigenschappen. Wat ik prettig vind bij François is dat zij echt met je meedenken.

Nu denk ik ‘had ik het maar eerder gedaan’. Toch heeft mijn gehoorprobleem ook een voordeel gehad. Andere zintuigen zijn sterker ontwikkeld. En daarmee mijn gevoel voor de combinatie beeld en geluid. Ik kan nu mijn passie nòg beter overbrengen op de mensen met wie ik werk.”

Michael Graste werkt al zo'n 20 jaar als professioneel fotograaf en heeft een eigen studio in Someren. Zie www.michaelgraste.com 

Lees minder
Dj Michael Mendoza: “Altijd gehoorbescherming als ik werk.”
De bekende dj Michael Mendoza draagt tijdens zijn werk altijd gehoorbeschermers. “Wanneer ik moet draaien of uitga, heb ik ze altijd in. Het geluidsvolume in de clubs waar ik draai is al gauw 100 decibel. Dat is gevaarlijk als je er een paar uur aan bent blootgesteld.”
Lees meer

“François Nicolle heeft me goed geadviseerd, ik ben heel tevreden met mijn nieuwe gehoorbeschermers. Ze filteren het harde geluid weg, maar ik kan alles toch prima horen. Ik heb ze al aanbevolen bij veel collega’s.”

Hoewel het risico op gehoorschade bij evenementen algemeen wordt erkend, is er flink wat discussie over het toegestane geluidsniveau. Er zijn aanwijzingen dat een kwartier luisteren naar geluid boven de 100 dB al blijvende gehoorschade aanricht. Toch zijn er geen wettelijke bepalingen die evenementen verplichten de volumeknop terug te draaien. 

Neem geen risico. Onze speciaal op maat gemaakt gehoorbeschermers dempen geluid tot veilige niveaus. Luisteren naar muziek of het voeren van een gesprek blijft gewoon mogelijk.

Lees minder
Vittorio van 4 jaar(!): blij met ‘onzichtbare’ hoortoestellen.
“Vittorio heeft een aangeboren gehoorverlies aan beide oren,” vertelt zijn moeder Sophal. “Vanaf zijn eerste jaar heeft hij al vrij grote hoortoestellen achter het oor gedragen. Maar hij deed ze steeds af. François Nicolle heeft voor ons gezocht naar ‘onzichtbare’ hoortoestellen die helemaal in het oor passen. Dat was een succes, Vittorio was er heel snel aan gewend.”
Lees meer

Meestal worden heel jonge kinderen met gehoorproblemen behandeld in een audiologisch centrum. Sophal: “Ook Vittorio werd verwezen naar zo’n centrum. Onze zoon bleek een gehoorverlies van 35 tot 45 dB te hebben. Hij kreeg hoortoestellen aangemeten, maar die apparaten achter het oor vonden wij eigenlijk geen gezicht.

Hij deed ze zelf ook steeds af. Toen hij wat ouder werd en op de dagopvang kwam, bleek echter dat hij ten opzichte van andere kinderen toch wat achter bleef in spraak. Hij miste kennelijk te veel en was ook minder alert dan andere peuters."

Advies: hoortoestellen vóór de basisschool
"Via de huisarts werden we verwezen naar het audiologisch centrum in het Radboud UMC in Nijmegen. Het dringende advies was dat Vittorio hoortoestellen moest gaan dragen, vóórdat hij naar de basisschool zou gaan. Anders zou hij te veel missen. Gezien onze eerdere ervaringen wilden we echter liever geen ‘achter het oor’ toestellen. We waren ook bang dat Vittorio er mee geplaagd zou worden.

Volgens de deskundigen was er voor kinderen op deze leeftijd echter geen andere oplossing. Maar ik wilde het allerbeste voor mijn zoontje en ben zelf gaan zoeken op internet. Ik kwam terecht op de website van François Nicolle. Hij is gespecialiseerd in superkleine, vrijwel onzichtbaar te dragen hoortoestellen."

Jongste klant met in-het-oor hoortoestellen 
"We zijn vanuit onze woonplaats Oss naar Amsterdam gereden en François heeft ons heel goed geholpen. Hij heeft echt zijn best gedaan geschikte toestelletjes voor Vittorio te vinden. Ze zijn superklein en passen helemaal in het oor. Het valt vrijwel niemand op dat hij hoortoestellen draagt. Het audiologisch centrum heeft ze getest en was ook zeer tevreden. Het is voor hen ook een nieuwe ervaring.

Vittorio is voor François de jongste klant die hij ooit aan deze IHO-toestellen heeft geholpen! We realiseren ons dat de toestelletjes nog wel een paar keer zullen moeten worden aangepast, naarmate Vittorio ouder wordt. Maar dat hebben we er voor over. We merken echt dat hij er veel baat bij heeft.”

Lees minder
Marcel Verheyen, arts: “Ik besefte niet dat ik afhankelijk was geworden van liplezen.”
“Anderen maakten er me attent op. Hè Marcel, je moet een hoorapparaatje aanschaffen. Ik was de laatste om dat toe te geven. Een leesbril vind ik al vervelend. Het hoort bij oudere mensen, niet bij mij…” Aldus dr. Marcel Verheyen uit het Belgische Linden. “Maar nu kan ik niet meer zonder.”
Lees meer

“Ik wilde niet afhankelijk worden van een toestelletje. Met zo’n dikke batterij achter je oren. Ik moest er niet aan denken. Maar toen ik die kleine ‘stopjes’ zag die amper zichtbaar in de oren werden aangebracht, werd ik al meer overtuigd. Ik besefte niet dat ik afhankelijk geworden was van het liplezen.

Ik ben zeer goed en vakkundig geholpen door François en Ilonka. De hoorapparaatjes werden ingesteld en aangepast. In het begin was de versterking overweldigend. De verbetering was oorverdovend."

'Nu kan ik niet meer zonder'
"Toen volgde een periode van twijfel, een overgangsfase. Je gehoor en je hersenen moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Na een tijdje raak je gewend aan de hoortoestelletjes. Soms vergeet ik ze ’s morgens wel eens en dan besef ik hoe luid ik de radio in de auto moet zetten. Dan merk ik toch dat ik zelfs beter hoor zonder hoortoestellen dan vroeger.

Er zijn wel omstandigheden waarin de geluidsversterking van de hoortoestelletjes storend is, vooral als er veel geluiden zijn, zoals bij geroezemoes, of als veel mensen door elkaar praten en bij veel lawaai. Maar nu kan ik niet meer zonder. Ik heb altijd reservebatterijtjes mee.” 

Dr. Marcel Verheyen had meer dan veertig jaar een drukke praktijk als arts voor natuurgeneeswijzen. Hij beheert de website bioacademy.be met tal van tips over gezondheid, voeding en afvallen. Recent is op deze website een succesvol online programma gelanceerd om in 12 weken op een natuurlijke manier af te vallen: Perfektline. 

Lees minder
Peter van der Wel: “Mijn hoortoestel vertaalt zelfs Japans!"
Econoom en futuroloog Peter van der Wel schreef ons over zijn ervaringen bij François Nicolle in Amsterdam. Hij is enthousiast over het nieuwste hoortoestel van Starkey: Evolv AI, met ingebouwde kunstmatige intelligentie. Zelfs 'live' vertalen is mogelijk! Met toestemming geven we zijn reactie hieronder onverkort weer.
Lees meer

"Ik heb een uiterst positieve ervaring gehad bij François Nicolle. Wat mij direct al opviel was, hoe zij zich richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat merk je aan de aandacht en tijd die ze besteden aan jou als klant. Daarbij komt nog dat de omgeving waarin dat gebeurt aangenaam en rustig is, iets wat ik persoonlijk altijd erg waardeer. 

'Altijd geïnteresseerd in nieuwe technologie'
"Als futuroloog ben ik altijd geïnteresseerd in nieuwe technologie en ik begreep dat de nieuwste hoortoestellen allerlei extra's bieden boven een 'normaal' gehoor. Bijvoorbeeld een vertaalfunctie en de mogelijkheid om teksten die je hoort op te slaan, zelfs als geschreven tekst. En allerlei vormen van ruisonderdrukking.

Nu heb ik geen slecht gehoor. Althans niet slechter dan bij andere mensen van mijn leeftijd. Maar ik wilde toch zo'n hoortoestel uitproberen en dan naturlijk wel meteen het meest geavanceerde. Zo kwam ik terecht bij de Starkey Evolv AI. Dit toestel biedt inderdaad vele nieuwe mogelijkheden."

'AI is echt een verrijking'
"Om te beginnen natuurlijk de ingebouwde kunstmatige intelligentie. De laatste tijd hoor je veel negatieve verhalen over AI, maar in dit toestel is het echt een verrijking. Het toestel past zich namelijk automatisch aan de omgeving aan. Of ik nu autorijd, een concert bijwoon in Paradiso, of door het Twiske wandel, overal hoor ik een helder en natuurlijk geluid.  

En dan de extra's. Mijn Starkey Evolv AI vertaalt inderdaad (bijvoorbeeld) ook Japans. Een poosje geleden moest ik langs bij een Japanse zakenrelatie en toen hoorde ik haar gewoon in het Nederlands op mijn hoortoestel. Ook de 'Spraak naar tekstfunctie' kan soms erg handig zijn. Tijdens een meeting krijg ik, als ik dat wil, de tekst uitgeschreven via mijn telefoon.

Ik draag de hoortoestellen nu ruim een maand en wat een verschil met de situatie zonder hoortoestellen. Alles klinkt nu veel levendiger, helderder en duidelijker. Dat merk je als je de toestellen voor het slapen gaan uitdoet. Alles klinkt dan meteen veel doffer. Alsof je het geluid door een glazen plaat heen hoort. Dus wat mij betreft is de Starkey Evolv AI echt een uitbreiding van de mogelijkheden boven op mijn gewone gehoor."

Lees minder
“Geen jeuk en irritatie meer door mijn oorstukjes”
Allergische klachten door op maat gemaakte oorstukjes van hoortoestellen komen een enkele keer voor. Dit kan zich uiten in huidirritatie en jeuk. Mevrouw Janny de Groot kreeg er ook last van. “Maar François Nicolle Hoortoestellen in Alkmaar heeft het probleem fijn opgelost!”
Lees meer

Mevrouw De Groot: “Al veertien jaar draag ik hoortoestellen. Twee jaar geleden heb ik bij mijn audicien weer een nieuw paar gekocht. Toen begonnen de problemen met de oorstukjes. Tot drie keer toe zijn er andere gemaakt, zonder succes. Ik bleef allergische klachten houden met alle gevolgen van dien. Ten einde raad ging ik op internet zoeken naar allergische klachten bij oorstukjes.

Wat ben ik blij dat ik op de website van François Nicolle Hoortoestellen terecht kwam! Ik las een review van een klant van François Nicolle. Snel een afspraak gemaakt en wat bleek: zij geven de oorstukjes een speciale anti-allergische behandeling. Probleem opgelost. Geen last van jeuk en irritatie meer!“

Toelichting: De oorstukjes werden behandeld met zilver-ionen. De gepatenteerde nanovezel coating biedt bescherming tegen bacteriën en ziektekiemen dankzij het zilvergehalte. Het verbetert het draagcomfort van de aangepaste oorstukjes aanzienlijk. Deze coating is optioneel, bijvoorbeeld bij het optreden van allergische reacties door oorstukjes.

Foto ter illustratie: inspectie van het oor door de audicien.

Lees minder

HOME
WIE WE ZIJN
REACTIES CLIËNTEN
NIEUWS EN TRENDS
GRATIS HOORTEST

HOORTOESTELLEN
ONZICHTBAAR
IN HET OOR
ACHTER HET OOR
HAUTE HEARING: TOPSEGMENT

VERGOEDINGEN
VIA ZORGVERZEKERING
BELASTINGAFTREK

GEHOORBESCHERMING

CONTACT
WINKEL AMSTERDAM
WINKEL ALKMAAR
colofon
privacyverklaring

logo
Arent Janszoon Ernststraat 282
1082 LT Amsterdam Buitenveldert
Tel: 020 - 644 19 28
amsterdam@nicollehoortoestellen.nl
Geesterweg 5
1815 LA Alkmaar
Tel: 072 - 520 82 44
alkmaar@nicollehoortoestellen.nl