menu
home
ervaringen
nieuws
contact
en
logo
Volg hier actuele (h)oorzaken
Starkey Signature. Niets is kleiner. Niets klinkt beter.

Hoortoestellen van de Starkey Signature Series: geen fabrikant maakt hoortoestellen kleiner dan deze. Vrijwel onzichtbaar te dragen. Elk toestel wordt met zorg op maat gemaakt en aangepast aan uw persoonlijke wensen. Er is ook een oplaadbaar model, dus batterijen zijn niet nodig. Starkey Signature: net gelanceerd en nu al verkrijgbaar bij François Nicolle! 

Lees meer

De Starkey Signature Series biedt keuze uit drie modellen:

 • Volledig in het oor (CIC). Oplaadbaar. Het kleinste op maat gemaakte oplaadbare hoortoestel ter wereld. Met een batterijduur van 38 uur. En waterdicht (tot 1 meter diepte).
 • Volledig in het oor (CIC). Het perfecte model voor het aanpassen van geluidsinstellingen naar uw persoonlijke voorkeuren.
 • Onzichtbaar (IIC). IIC staat voor 'invisible-in-canal'. Geen fabrikant maakt hoortoestellen kleiner dan deze - of makkelijker bedienbaar.  

De Starkey Signature Series biedt het beste uit twee werelden: het meest natuurgetrouwe geluid, gecombineerd met de hoogste discretie. Geniet van uitzonderlijk helder, levensecht geluid en geavanceerde techniek die comfortabel en vrijwel onzichtbaar in het oor past.

Ervaar het zelf en maak snel een afspraak in een van onze winkels Alkmaar of Amsterdam

Lees minder
Tinnitus: "Op slechte dagen wil je soms dat je dood bent"

Zo'n 1,5 tot 2 miljoen Nederlanders hebben last van tinnitus. De aandoening krijgt veel aandacht, niet het in minst door publicaties van AD-verslaggever Sebastiaan Quekel. Tijdens een metalconcert vergat hij één keer oordoppen in te doen. Sindsdien hoort hij constant een hoge fluittoon. Veel AD-lezers regeerden op zijn artikelen en deelden hun ervaringen. 

Lees meer

"Ik ben de piep en de piep is in mij". Zo luidde de kop boven een artikel van Sebastiaan Quekel in het AD. In een persoonlijk verhaal beschrijft hij zijn pogingen om de oorzaken van tinnitus hoog op de politieke agenda te krijgen. Over zijn ervaringen als tinnituspatiënt zegt hij: "In mijn geval hoor ik een heel hoge fluittoon. Vergelijk het met het geluid dat je in een oorlogsfilm hoort nadat er een granaat is ontploft."

"Net of er een vrachtwagen stationair staat te draaien"
Het artikel leverde een stroom reacties op van AD-lezers, zoals: "Ik ben 59 en heb het al 35 jaar. Waarschijnlijk opgelopen bij mijn werkgever. Op slechte dagen wil je soms dat je dood bent." Een andere lezer schreef: "Tinnitus, ik noem het 'mijn geluid van de stilte'. Ik heb het veertig jaar geleden opgelopen bij een speciale politieopleiding waar veel schietoefeningen werden gedaan. Ik heb ook een ziekte van hart en longen. Maar als ik zou mogen kiezen, dan zou ik van het oorsuizen af willen." Nog een reactie: "Ik heb een bom in mijn hoofd, net of er een vrachtwagen stationair staat te draaien."

Een lezer uitte zijn frustatie over het uitblijven van maatregelen. "Ik vind het al jaren de wereld op zijn kop dat de muziek zo hard staat dat iedereen oordoppen moet dragen om zijn gehoor te beschermen." Een wettelijke geluidsnorm voor festivals, concerten en kroegen is er niet. Vooralsnog is gekozen voor vrijwillge afspraken met de evenementensector en andere bedrijven. Zij mogen zelf toezien op handhaving van veilige geluidsniveaus. Neem daarom geen risico. Gehoorbescherming op maat kan veel narigheid voorkomen.

Afbeelding: ter illustratie.   

Lees minder
Nieuw! Signia IX voor een kristalhelder geluid in elke situatie

Kost het u moeite een gesprek te voeren met meerdere mensen tegelijk in een drukke omgeving? Signia IX hoortoestellen zorgen voor een kristalhelder geluid in de lastigste luistersituaties. Ervaar het zelf met Signia Silk Charge&GO IX (vrijwel onzichtbaar in het oor), Signia Pure Charge&Go IX (discreet achter het oor) of de stijlvolle Signia Styletto IX (ultraslank).

Lees meer

IX staat voor Integrated Xperience. Deze nieuwe Signia-technologie tilt conversaties naar een hoger niveau. Per seconde verwerkt uw hoortoestel maar liefst 192.000 data-gegevens. Dit maakt het mogelijk meerdere sprekers tegelijkertijd nauwkeurig te volgen. In een drukke straat of in een vol restaurant: u hoort wat u moet horen. 

Signia Silk Charge&GO IX: superklein, oplaadbaar
Signia Silk Charge&Go IX is een van 's werelds kleinste in-het-oor toestellen. En 'instant fit'. Dat wil zeggen klaar-om-te-dragen: klikken, aanpassen en gaan. Silk Charge&Go IX is een van eerste oplaadbare superkleine hoortoestellen. Dus losse batterijen zijn niet meer nodig.

Signia Pure Charge&Go IX: IX-technologie achter het oor
Een krachtige alleskunner. Zo noemt Signia de oplaadbare Pure Charge&Go IX. Discreet achter het oor te dragen en geschikt voor een licht tot ernstig gehoorverlies. De superieure IX-technologie zorgt voor een optimale spraakverstaanbaarheid bij gesprekken met meerdere personen. Achtergrondgeluid wordt geminimaliseerd.  

Signia Styletto IX: stijlvol, ultraslank ontwerp
Styletto IX combineert geavanceerde IX-technologie met stijl. Dit achter het oor te dragen hoortoestel zorgt voor een uitmuntende luisterervaring en een prachtige look. Er is keuze uit zeven bijzondere kleuropties. De oplaadbare batterij heeft een lange levensduur en is draadloos op te laden met de Styletto Charger.   

Ondervind het zelf
Ervaar zelf de sublieme eigenschappen van de nieuwe Signia IX-hoortoestellen. 
Maak snel een afspraak in een van onze winkels in Alkmaar of Amsterdam.

 

Lees minder
AI maakt hoortoestellen steeds slimmer

Kunstmatige intelligentie (AI) maakt een stormachtige ontwikkeling door. Door AI kunnen computers menselijke intelligentie nabootsen en verbeteren. Denk aan toepassingen in zelfrijdende auto’s, het stellen van medische diagnoses, het laten schrijven van een artikel of het aanpassen van een afbeelding. AI maakt ook hoortoestellen steeds slimmer!

Lees meer

De Amerikaanse fabrikant van hoortoestellen Starkey onderkende al vroeg de toegevoegde waarde van AI in hoortoestellen en lanceerde Iivio AI, Evolv AI en Genesis AI (AI staat voor Artificial Intelligence). Deze toestellen zijn uiterst ‘slim’, maar heel eenvoudig te bedienen.

'AI past zich aan u aan'
Starkey zegt over het voordeel van AI voor slechthorenden: “AI leert over u en past zich aan u aan. Het herkent waar u graag naar toe gaat, wat u graag doet en past zich onmiddellijk aan. Het horen in specifieke situaties gaat dus direct en automatisch. AI identificeert en verbetert de stemmen die u wilt horen, terwijl het de geluiden die u niet wilt horen wegfiltert.

AI is slim, het vertaalt bijvoorbeeld ‘live’ naar verschillende talen. Het heeft een intelligente automatische aan/uit-functie om uw batterij te sparen. Het zorgt voor veiligheid als u valt, door de mensen die belangrijk voor u zijn te waarschuwen.”

'Mijn hoortoestel vertaalt zelfs Japans!'
Econoom en futuroloog Peter van der Wel zegt over zijn ervaring met een van AI-toestellen van Starkey: “De laatste tijd hoor je veel negatieve verhalen over AI, maar in dit toestel is het echt een verrijking. Het past zich namelijk automatisch aan de omgeving aan.

Of ik nu autorijd, een concert bijwoon in Paradiso, of door het Twiske wandel, overal hoor ik een helder en natuurlijk geluid. En dan de extra's. Mijn hoortoestel vertaalt (bijvoorbeeld) ook Japans. Een poosje geleden moest ik langs bij een Japanse zakenrelatie en toen hoorde ik haar gewoon in het Nederlands op mijn hoortoestel.”

Meer weten over AI-hoortoestellen (zoals Genesis AI, een van de meest geavanceerde hoortoestellen van dit moment)? Onze ervaren audiciens adviseren u graag in een van onze winkels in Amsterdam of Alkmaar.

Lees minder
Genesis AI: nieuwste technologie bootst natuurlijke gehoor na

Met de lancering van Genesis AI maakt de toonaangevende fabrikant Starkey geluidskwaliteit toegankelijk die eerder onbereikbaar leek. Het zachte ruisen van de wind. Fluisterende stemmen. Of een subtiele muzieknoot. Genesis AI, discreet achter het oor of onzichtbaar in het oor te dragen, is daarmee volgens Starkey de ultieme replica van ons natuurlijke gehoor.

Lees meer

In Genesis AI is elk onderdeel ontwikkeld aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke doorbraken. Het toestel beschikt bijvoorbeeld over processors die vier keer sneller zijn dan voorheen. De neurosound-technologie bootst de hersenschors van ons menselijk brein na en vult snel en minutieus de gaten op die ontstaan als ons eigen gehoor hapert.

Discreet achter het oor of onzichtbaar in het oor 
Genesis AI is ontworpen om te presteren op geluid, comfort en duurzaamheid. Het nieuwe design van het achter-het-oor model maakt het toestel zo licht dat je vergeet dat je het draagt. Ook het oplaadvermogen is verbeterd, tot een gebruiksduur van maar liefst 51 uur. Genesis AI is ook verkrijgbaar als superklein vrijwel onzichtbaar te dragen in-het-oor toestel, in diverse uitvoeringen. 

Starkey heeft Genesis AI uitgerust met intuïtieve technologieën. Van geavanceerde ruisonderdrukking tot automatische aanpassingen aan verschillende omgevingen. Daarbij hoort ook het accuraat monitoren van de gezondheid en het welzijn. De hoortoestellen voeren automatisch meer dan 80 miljoen aanpassingen per uur uit, zonder dat u ook maar iets hoeft te doen. 

Ervaar het zelf
Genesis AI is een van de meest geavanceerde hoortoestellen van dit moment. Ervaar nu zelf de sublieme eigenschappen. Maak snel een afspraak in een van onze winkels in Alkmaar of Amsterdam.

 

Lees minder
Onderzoekers: "Wie goed hoort leeft langer!"

Uit diverse onderzoeken blijkt dat ons gehoor belangrijk is voor een goed en gezond leven. Gehoorverlies kan leiden tot eenzaamheid en zelfs depressies. Een hoortoestel kan dan een uitkomst zijn. In een recente Amerikaanse studie is zelfs aangetoond dat een hoortoestel kan bijdragen tot een langer leven.  

Lees meer

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit van Zuid-Californië. Slechthorenden die hoortoestellen droegen, hadden volgens de onderzoekers een 24% hogere kans op een langer leven. Dit in vergelijking met een groep slechthorenden die geen hoortoestel droegen. Een mogelijke verklaring is het gunstige effect dat een hoortoestel heeft op zowel de fysieke als mentale gezondheid van ouderen.

Slechter horen leidt vaak tot beperking van activiteiten. Zowel lichamelijk als sociaal. De hersenen krijgen daardoor weinig prikkels en worden minder actief. Dit kan zelfs zorgen voor een grotere kans op het krijgen van dementie. Doe daarom geregeld een hoortest. Een hoortoestel blijkt in meerdere opzichten bij te dragen tot een betere kwaliteit van leven. En dus mogelijk zelfs tot een langer leven! 

Lees minder
Verzeker uw kostbare hoortoestel tegen verlies

Het risico op verlies van een hoortoestel is groot. Tijdens de coronapandemie is het veel mensen overkomen bij het afdoen van een mondmasker. WERTGARANTIE biedt uitkomst. Met deze betrouwbare verzekering voorkomt u hoge kosten als uw hoortoestel kapot gaat of kwijtraakt. Zonder eigen risico.

Lees meer

Ziektekostenverzekeringen keren in de regel zelden uit bij zelf veroorzaakte schades, verlies of diefstal. Ook reparatiekosten die buiten de fabrieksgarantie vallen worden meestal maar beperkt vergoed, met hoge kosten tot gevolg.

WERTGARANTIE All Risk FLex voorkomt hoge reparatienota’s of kosten voor de aanschaf van een nieuw hoortoestel. Voor een klein bedrag per maand bent u al verzekerd voor kosten die buiten de fabrieksgarantie vallen, zoals elektronische schade, val- en stootschade, vocht- en waterschade, ondeskundig gebruik, implosie/explosie, brand- en bliksemschade.

Met de premiumdekking verzekert u ook kosten als gevolg van slijtage, nalatigheid of ongevallen. En met de verlies- en diefstaldekking is ook verlies en diefstal (inbraak, gewone diefstal of roof) gedekt.

WERTGARANTIE All Risk FLex is geschikt voor nieuwe en huidige hoortoestellen, biedt directe dekking en kent géén eigen risico.

Meer weten?
Deze verzekering is af te sluiten bij François Nicolle Hoortoestellen. Onze ervaren audiciens adviseren u graag in een van onze winkels in Alkmaar of Amsterdam

Lees minder
Minder kans op dementie door een hoortoestel?

Het is heel belangrijk op tijd aan een hoortoestel te beginnen, wil je de kans op dementie verkleinen. Aldus neuropsycholoog Sophia Kramer, die werd geïnterviewd voor het boek 'n Beetje leuk ouder worden. Slechter horen leidt in veel gevallen tot beperkte sociale contacten. De hersenen krijgen weinig prikkels en worden daardoor minder actief.

Lees meer

Auteur Wies Verbeek verzamelde in haar boek 101 praktische tips voor een gezonde oude dag. Daarvoor interviewde zij tachtig wetenschappers. Alle adviezen zijn vooral gericht op preventie.

Over geestelijk vitaal blijven zegt zij in een interview in het AD: “Als je kijkt naar geestelijk vitale mensen boven de tachtig zie je dat ze altijd open staan voor nieuwe dingen. Blijf dus nieuwsgierig, ondernemend en doe moeite. Daag jezelf uit, leer een nieuwe taal of volg een cursus. Het is cruciaal voor een leuke oude dag. Je blijft jong door te blijven groeien en veranderen.”

Twijfelt u aan uw gehoor? Kom langs in een van onze winkels in Alkmaar of Amsterdam voor een gratis hoortest.

’n Beetje leuk ouder worden, Uitgeverij Ambo/Anthos, prijs € 21,-

Lees minder
BN-ers waarschuwen voor oorsuizen (tinnitus)

Een flink aantal bekende Nederlanders blijkt last te hebben van tinnitus. Onder hen stylist Fred van Leer, acteur Waldemar Torenstra, sportpresentator Jeroen Stomphorst en presentator Arjan Lubach. Ze horen constant een hoge fluittoon of geruis. Oorzaak in veel gevallen: luisteren naar te harde muziek.

Lees meer

Enkele grote partijen in de evenementensector en de overheid hebben afspraken gemaakt over het terugdringen van gehoorschade. Het geluidsniveau mag gemiddeld 103 decibel (dB) per kwartier zijn. Er is flink wat discussie over deze norm, omdat de WHO een maximum adviseert van 100 dB. En er zijn aanwijzingen dat een kwartier luisteren naar geluid boven de 100 dB (te vergelijken met een toeter van een auto) al blijvende gehoorschade aanricht.

Geen handhaving van geluidsnormen
Arjan Lubach pleitte in zijn programma ‘De Avondshow’ voor een strengere naleving en aanscherping van de geluidsnormen. “Als de muziek ergens te hard staat, zijn er helemaal geen consequenties. Geen boete, niet eens een waarschuwing.”

Het vorige kabinet heeft besloten festivals, discotheken en kroegen voorlopig niet te verplichten de volumeknop terug te draaien. "Wetgeving is duur en toezicht op hard geluid is moeilijk uitvoerbaar," aldus toenmalig staatsecretaris Maarten van Ooijen in het AD. 

Gehoorschade is vaak onherstelbaar
Vooralsnog is het verstandig zelf te zorgen voor gehoorbescherming. Onderschat het risico op gehoorschade niet. Het aanhoudende piepen, zoemen, tikken of fluiten in het oor is vaak blijvend en onherstelbaar. François Nicolle levert speciaal op maat gemaakt gehoorbeschermers. Ze dempen geluid tot veilige niveaus. Luisteren naar muziek of het voeren van een gesprek blijft gewoon mogelijk. 

Maak nu een afspraak voor het aanmeten van deze speciaal op maat gemaakte gehoorbescherming. We verwelkomen u graag in een van onze winkels in Amsterdam of Alkmaar.

Lees minder
Hoe een hoortoestel kan zorgen voor een betere conditie

Ouder worden gaat vaak gepaard met een slechtere lichamelijke conditie, minder uithoudingsvermogen en moeite om het evenwicht te bewaren. Gehoorverlies kan dit proces versnellen, zo vonden Amerikaanse onderzoekers. Een hoortoestel kan uitkomst bieden. 

Lees meer

Aan het onderzoek namen bijna 3000 senioren deel, afkomstig uit verschillende delen van de Verenigde Staten. Een derde van de deelnemers had een normaal gehoor, tweederde had licht, matig of ernstig gehoorverlies.

De groep met gehoorverlies behaalde duidelijk slechtere resultaten bij verschillende fysieke tests, zoals loopsnelheid, uithoudingsvermogen en het bewaren van evenwicht. Hoe ernstiger het gehoorverlies, hoe slechter de scores. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Netwerk Open.

Goed horen bevordert fitheid
Ook andere onderzoeken hebben aangetoond dat goed kunnen horen de fitheid van ouderen bevordert. Je voortdurend
te moeten inspannen bij alledaagse gesprekken om alles te kunnen volgen kost veel energie.

Slechthorenden mijden dan ook vaak sociale activiteiten en dat leidt tot eenzaamheid. Met als gevolg minder lichaamsbeweging en een slechtere conditie. Zowel lichamelijk als geestelijk. Een hoortoestel is dan echt een uitkomst.

Lees minder
10 onverwachte pluspunten van een hoortoestel

Ben je eigenlijk toe aan een hoortoestel, omdat je moeite hebt met het volgen van gesprekken of telefoneren? Of omdat je van huisgenoten vaak hoort dat het geluid van de tv wel erg hard staat? Maar stel je de aanschaf van een hoortoestel liever nog even uit? Kijk dan eens naar de volgende – vaak onverwachte – 10 pluspunten van een hoortoestel.

Lees meer

Met een hoortoestel:

 • hoor je in bijna alle situaties veel beter. Je geniet weer van alledaagse geluiden die je misschien al jaren hebt gemist, zoals vogels die zingen of het ruizen van de wind. Dit verrijkt je leven.
 • heb je veel minder moeite een gesprek te voeren of te volgen. Zelfs in een rumoerige omgeving, zoals een restaurant.
 • kun je veel makkelijker communiceren met anderen, zoals familie, kinderen en kleinkinderen.
 • kost het volgen van het nieuws of tv-programma’s minder inspanning.
 • geniet je weer van je favoriete muziek. Je kunt het zelfs draadloos streamen naar je hoortoestel.
 • heb je bij het telefoneren veel minder moeite met het verstaan van spraak.
 • kun je zonder aarzeling deelnemen aan sociale contacten, denk aan visite, bijeenkomsten of feestjes. Dit voorkomt eenzaamheid.
 • krijg je meer zelfvertrouwen, omdat je niet zo afhankelijk bent van anderen.
 • heb je een grotere kans op een betere mentale en fysieke gezondheid. Sociale contacten houden de hersenen fit, dat helpt vergeetachtigheid te voorkomen.
 • ben je niet zo snel moe. Je hoeft je minder te inspannen bij alledaagse gesprekken of andere situaties om alles te kunnen volgen.

Lees minder
Verrassende oorzaak van gehoorverlies: tekort aan vitamine D

Vitamine D is onmisbaar voor onze gezondheid. Een tekort kan leiden tot broze, breekbare botten. Of een slechtere weerstand. Minder bekend is dat er ook een verband is tussen vitamine D-tekort en slechter horen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie.

Lees meer

Aan het onderzoek namen zo'n 3500 mensen van 50 jaar en ouder deel. Bijna 22% van hen had een tekort aan vitamine D. Bij hen werd een duidelijk gehoorverlies aan beide oren geconstateerd bij lage frequenties, dat wil zeggen ‘laag geluid’ zoals de basgeluiden in muziek of ‘zware’ mannenstemmen. Het onderzoek is gepubliceerd in het gezaghebbende tijdschrift Nutrition Research.

Vitamine D blijkt dus belangrijk voor een goed functionerend gehoor. Voorkom een tekort, profiteer bijvoorbeeld van een zonnige dag. Zonlicht is een belangrijke leverancier van vitamine D. Door zonnestraling wordt vitamine D gevormd in de huid. Langdurig zonnebaden is echt niet nodig. Geregeld een poosje naar buiten met onbedekt hoofd en zo mogelijk blote armen is vaak al voldoende.

Voor ouderen die niet vaak buiten komen, kan het nuttig zijn extra vitamine D te nemen. Overleg bij twijfel met uw huisarts.

 

Lees minder
Actueel: Zelfhulpboek bij tinnitus

Naar schatting heeft ongeveer 15 tot 20% van de bevolking last van oorsuizen (tinnitus) of een overgevoeligheid voor geluid. Psycholoog Arno Lieftink begeleidt al jarenlang patiënten met tinnitus. In het boek ‘Oorzaken’ geeft hij tal van tips en oefeningen die kunnen helpen de klachten te verminderen.

Lees meer

Tinnitus is vaak in het nieuws. Tal van bekende Nederlanders melden dat zij aanhoudend last hebben van oorsuizen. Oorzaak in de meeste gevallen: luisteren naar te harde muziek. Sommigen horen daardoor voortdurend een ‘piep’ in het oor. Anderen hebben constant last van een hinderlijk geruis of geklop.

Behandeling is moeilijk, bij velen is de hinder blijvend. Ook overgevoeligheid voor geluid (hyperacusis) komt voor. Zelfs alledaagse geluiden kunnen dan al te veel zijn of worden als pijnlijk ervaren.

Psycholoog Arno Lieftink werkt op de audiologische afdelingen van het UMC in Utrecht en het Erasmus MC in Rotterdam. Zijn ervaringen met patiënten die lijden aan tinnitus of overgevoeligheid van geluid combineerde hij met recente wetenschappelijke inzichten in het zelfhulpboek Oorzaken. Een aanrader voor iedereen met deze klachten. Het boek geeft adviezen, oefeningen en strategieën die kunnen helpen de klachten te verlichten en te leren accepteren.

Het boek Oorzaken is uitgegeven door uitgeverij Boom, prijs € 29,50

Lees minder

HOME
WIE WE ZIJN
REACTIES CLIËNTEN
NIEUWS EN TRENDS
GRATIS HOORTEST

HOORTOESTELLEN
ONZICHTBAAR
IN HET OOR
ACHTER HET OOR
HAUTE HEARING: TOPSEGMENT

VERGOEDINGEN
VIA ZORGVERZEKERING
BELASTINGAFTREK

GEHOORBESCHERMING

CONTACT
WINKEL AMSTERDAM
WINKEL ALKMAAR
colofon
privacyverklaring

logo
Arent Janszoon Ernststraat 282
1082 LT Amsterdam Buitenveldert
Tel: 020 - 644 19 28
amsterdam@nicollehoortoestellen.nl
Geesterweg 5
1815 LA Alkmaar
Tel: 072 - 520 82 44
alkmaar@nicollehoortoestellen.nl