Reacties van Clienten


Topmodel Kim Feenstra: "Niemand ziet dat ik hoortoestellen draag!"


Topmodel Kim Feenstra draagt al jarenlang hoortoestellen van Francois Nicolle. Tot volle tevredenheid. “Ik ben al vanaf mijn jeugd slechthorend. Maar in mijn internationale modellenwerk kan ik me geen opvallende apparaten permitteren. Daarom ben ik zo blij met de superkleine toestelletjes van Francois Nicolle. Recent heeft Francois de allernieuwste Starkey Haute Hearing bij mij aangemeten. Onzichtbaar, niemand ziet dat ik hoortoestellen draag. Maar de luistereigenschappen zijn geweldig!”

Kim Feenstra werd als baby van acht maanden bij een auto-ongeluk slechthorend. De beschadiging aan het gehoor werd echter pas ontdekt toen ze vier jaar oud was. “Op de kleuterschool dacht de juf dat ik niet wilde luisteren, maar ik hoorde niet goed. Mijn gehoorschade bleek 50% aan elk oor, dat is alsof iemand onder water tegen je praat. In die tijd – we praten over 1989 – kreeg ik voor het eerst te maken met gehoorapparaten. Die waren toen nog ouderwets groot. De juf of meester moest in een apparaat met een microfoontje praten dat was afgestemd op mijn apparaten. Zo kon ik ze verstaan. Vanaf die tijd heb ik mezelf ook leren liplezen, daar heb ik nog steeds profijt van. Toen ik 16 jaar was, kreeg ik eindelijk kleinere gehoorapparaten. Maar die gingen steeds kapot, dus op een gegeven moment ben ik gestopt ze te dragen”.

Blij met nieuwe ‘oren’
Kim maakte bij François Nicolle in Amsterdam kennis met de nieuwste generatie hoortoestellen. "Voor mijn werk heb ik apparaten nodig die niet opvallen. Maar wel van goede kwaliteit. Ik heb vaak te maken met meerdere mensen tegelijk. En dan ook nog op plaatsen met veel drukte en rumoer. Mensen hebben er geen idee van hoe lastig het is je constant te moeten concentreren op wat er allemaal om je heen speelt qua geluid. Je wordt er vaak moe van. Of onzeker en soms zelfs geïrriteerd.

Toen ik bij François Nicolle voor het eerst mijn nieuwe hoortoestellen kreeg, ging er een wereld voor mij open. Alledaagse geluiden zoals het tikken met je nagels op de tafel of het wrijven over een broek hoor ik nu weer. En je ziet absoluut niet dat ik hoortoestellen draag. Dat is ideaal voor mijn werk als over de wereld reizend model. Daarom ben ik zo blij met mijn ‘nieuwe oren’. Ik zou niet weten wat ik nu nog zonder ze moest!"

// Terug naar overzicht