Reacties van Clienten


Vittorio van 4 jaar(!): blij met "onzichtbare" hoortoestellen

Een leuke kleuter van bijna 5 jaar. Niets aan te merken. Hij speelt vrolijk mee met de andere kinderen op school. “Toch heeft Vittorio een aangeboren gehoorverlies aan beide oren,” vertelt zijn moeder Sophal. “Toen hij 1 jaar was heeft hij al eens een poosje vrij grote hoortoestellen achter het oor gedragen. Maar hij deed ze steeds af. We hebben het een paar jaar zo gelaten en uiteindelijk kwamen we bij François Nicolle terecht. Hij heeft voor ons gezocht naar ‘onzichtbare’ hoortoestellen die helemaal in het oor passen. Dat was vanaf het begin een succes, hij was er heel snel aan gewend. Vittorio draagt ze nu ruim een half jaar. Hij doet het nu goed op school.”
// Lees verder..


Topmodel Kim Feenstra: "Niemand ziet dat ik hoortoestellen draag!"

Topmodel Kim Feenstra draagt al jarenlang hoortoestellen van Francois Nicolle. Tot volle tevredenheid. “Ik ben al vanaf mijn jeugd slechthorend. Maar in mijn internationale modellenwerk kan ik me geen opvallende apparaten permitteren. Daarom ben ik zo blij met de superkleine toestelletjes van Francois Nicolle. Recent heeft Francois de allernieuwste Starkey Haute Hearing bij mij aangemeten. Onzichtbaar, niemand ziet dat ik hoortoestellen draag. Maar de luistereigenschappen zijn geweldig!”
// Lees verder..


Dj Michael Mendoza: "Altijd gehoorbescherming!"

De bekende dj Michael Mendoza draagt tijdens zijn werk altijd gehoorbeschermers. “Wanneer ik moet draaien of uitga, heb ik ze altijd in. Het geluidsvolume in de clubs waar ik draai is al gauw 100 decibel. Dat is gevaarlijk als je er een paar uur aan bent blootgesteld. François Nicolle heeft me goed geadviseerd en ik ben heel tevreden met mijn nieuwe gehoorbeschermers. Ze filteren het harde geluid weg, maar ik kan alles toch prima horen. Ik heb ze al aanbevolen aan veel collega’s. Maar het is ook een goede tip voor jongeren die vaak naar disco's of popconcerten gaan.”
// Lees verder..


"Wat een mogelijkheden biedt de nieuwste hoortechniek"

‘Ik draag al zo’n zes jaar een hoortoestel,’ zegt de heer Paul Feij (70) van de gelijknamige autorijschool in Amsterdam. ‘Maar ik kreeg steeds meer moeite om mensen te verstaan in een druk gezelschap. Vaak kon ik dan beter mijn apparaat uit doen, dan hoorde ik beter. Sinds kort heb ik twee nieuwe Bernafon hoortoestellen uit het Haute Hearing top-segment van François Nicolle. Ik sta verbaasd over de vorderingen die de hoortechniek de afgelopen jaren heeft gemaakt. Nu kan ik mijn gesprekspartners zonder moeite verstaan, ook in een rumoerige omgeving!’
// Lees verder..


Richard (44): "Nog veel te jong voor een hoorapparaat"

“Op mijn veertigste kreeg ik na een operatie in het ziekenhuis te horen dat het gehoor van één oor dusdanig slecht was dat ik eigenlijk een hoorapparaat moest gaan dragen. Dat was best even slikken,” zegt Richard (nu 44) uit Uithoorn. “Ik zag dat echt nog niet zitten. Zeker omdat de KNO-arts vertelde dat mijn gehoor zo slecht was dat ik geen apparaat in het oor kon nemen, maar alleen een gehoorapparaat achter het oor. Ik voelde me echter veel te jong om met een hoorapparaat achter het oor te lopen.”
// Lees verder..


Fotograaf Michael Graste: "Bizar wat ik allemaal nu hoor"

De bekende fotograaf Michael Graste (30) uit Amsterdam is al sinds zijn jeugd slechthorend. Lastig, want hij werkt voor zijn reportages veel met beeld en geluid. Toen hij enkele jaren geleden bij François Nicolle hoortoestellen aanschafte ging er een wereld voor hem open. “Ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst met mijn nieuwe hoortoestellen naar buiten ging. Het was in een winkelcentrum. Bizar… ik hoorde zo veel geluiden en verstond zelfs wat de mensen om mij heen zeiden!”
// Lees verder..


Mevrouw De Vries (81): "Ik geniet weer van concerten."

“Dat je gehoor achteruit gaat, heb je zelf vaak niets eens zo in de gaten,” zegt mevrouw De Vries * (81) uit Amsterdam. “Het ging bij mij heel geleidelijk. Maar ik merkte wel dat de radio steeds harder moest. Toen ik mijn gehoor liet testen door François Nicolle, bleek mijn gehoor behoorlijk achteruit te zijn gegaan. Ik heb nu al een aantal jaren kleine hoortoestellen die helemaal in het oor passen. Daar ben ik heel tevreden over. Ik ga graag naar concerten in het Concertgebouw en ik kan alles perfect horen.”
// Lees verder..


"Dank voor de prima service!"

'Zo maar'. Dat was de titel van het mailtje van de heer Rob K. uit Almere. 'Dank voor de prima service. Nieuwe APP gekregen, alles weer afgesteld, kortom een dikke tien. En de de voor mij nieuwe man aan de receptie: wees zuinig op hem, kan niet beter. Nu stop ik met complimenten, anders gaan jullie naast de schoenen lopen. En dat is ook niet goed..." 


Mevrouw Spanjer: "Geen zichtbare hoortoestellen."

Bij mevrouw M.M. Spanjer (61) uit Kampen werd in het ziekenhuis na een whiplash een aanzienlijk gehoorverlies geconstateerd: aan beide oren meer dan 40%. Ook had ze veel last van oorsuizingen. “Een plaatselijke audicien vertelde dat kleine hoortoestellen voor mij niet mogelijk waren. Mijn gehoorverlies was te groot. Ik kreeg een offerte voor twee toestellen achter het oor. Maar ja, als vrouw ben je toch een beetje ijdel. Ik wilde geen zichtbare hoortoestellen en stelde het uit.”
// Lees verder..


De heer Sweering: "Minder last van oorsuizen dankzij hoortoestellen."

De heer Sweering (59) uit Alkmaar heeft al zijn hele leven last van tinnitus (oorsuizen). “Het is aangeboren, ik hoor constant een fluittoon. Er is weinig aan te doen, ik heb al van alles geprobeerd. In een advertentie van François Nicolle Hoortoestellen las ik dat hoortoestellen mogelijk een gunstig effect kunnen hebben bij tinnitus. Omdat mijn gehoor ook achteruit was gegaan, heb ik meteen een afspraak gemaakt. Ik heb nu twee superkleine hoortoestellen die helemaal in het oor passen. Het oorsuizen is er nog wel, maar het is een stuk dragelijker omdat ik nu veel beter kan horen.”
// Lees verder..