Nieuws en Trends


KIJKTIP: Nieuwste hoortechniek in TV-programma Dokters van morgen


Het tv-programma ‘Dokters van morgen’ besteedt aandacht aan de nieuwste hoortechnologie. Kijk via ‘uitzending gemist’ naar het programma van dinsdag 29 oktober (NPO1, 21.25 uur). Presentatrice Antoinette Hertsenberg interviewt topmodel Kim Feenstra en fashion fotograaf Michael Graste over hun ervaringen met de nieuwste hoortoestellen. De opnamen vonden kortgeleden plaats in de winkel van François Nicolle in Amsterdam.

Klik hier:

https://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/achtergrondartikelen/item/je-telefoon-opnemen-met-je-gehoorapparaat/Het is niet verwonderlijk dat dit onderwerp aandacht krijgt. De ontwikkelingen op het gebied van hoortechnologie gaan razend snel. Ooit waren hoortoestellen apparaten die uitsluitend ten doel hadden het gehoor te verbeteren voor slechthorenden. Nu zijn het interactieve multifunctionele toestellen die zelfs fungeren als fitnesstrainer, zowel lichamelijk als mentaal. Of als stappenteller en hartslagmeter.

Een goed voorbeeld is nieuwste hoortoestel van Starkey: Livio AI. Dit is het eerste hoortoestel waarin kunstmatige intelligentie is toegepast. Het is daardoor een multifunctioneel apparaat. De ingebouwde sensoren kunnen zelfs een val signaleren en alarm slaan bij bepaalde contactpersonen. De vertaalcomputer kan zelfs live 27 talen direct vertalen en laten horen. Livio AI behoort zonder overdrijving tot de slimste hoortoestellen ter wereld. In 'Dokters van morgen' komt deze geavanceerde hoortechnologie uitgebreid aan bod.

24 oktober 2019
 

// Terug naar overzicht