Gehoorbeschermers

Aanhoudende blootstelling aan hard geluid leidt onherroepelijk tot gehoorbeschadiging. In ieder binnenoor zit een slakkenhuis met circa 20.000 haarcellen die het geluid doorgeven aan de hersenen. Na het verwerken van overmatig lawaai hebben deze haarcellen rust nodig om te herstellen. Gebeurt dit niet dan sterven ze af. Als gehoorverlies wordt opgemerkt, zijn er al meerdere haarcellen afgestorven. Helaas is deze beschadiging definitief, er is geen aanmaak van nieuwe haarcellen.

Geluidsvolume wordt uitgedrukt in decibel, afgekort: dB. Hoe meer decibel, hoe meer lawaai en een groter risico op gehoorbeschadiging. Er zijn aanwijzingen dat 15 minuten luisteren naar geluid boven de 100 decibel al blijvende gehoorschade aanricht.

Onderschat dat niet. Een paar voorbeelden:

  • Muziek: het geluidsniveau in disco’s en bij popconcerten ligt gemiddeld op 90 tot 120 dB. Het is ook oppassen met koptelefoons en MP3-spelers. Veel MP3-spelers produceren maar liefst 120 decibel.
  • Klussen: even een gaatje boren met een klopboor betekent dat u blootstaat aan 130 dB, op vaak nog geen halve meter afstand!
  • Motorrijden: ook windruis kan aanzienlijke gehoorschade geven. Bij 120 km/uur is de windruis onder helm 98 dB. Dat is al schadelijk na 7 minuten.

Gehoorbescherming op maat
Voor alle situaties waarin door blootstelling aan lawaai gevaar bestaat op gehoorbeschadiging levert François Nicolle speciaal op maat gemaakte gehoorbeschermers. Deze kenmerken zich door een prima draagcomfort en selectieve demping door middel van speciale filters. Daardoor blijft het mogelijk gewoon een gesprek met iemand te voeren. Bij het aanmeten wordt een afdruk van de gehoorgang gemaakt voor een perfect passend oorstukje. Deze gehoorbeschermers zijn leverbaar in vele uitvoeringen en materialen. Wij adviseren u graag.

François Nicolle levert gehoorbeschermers op maat, universele gehoorbeschermers en muziekfilters van de volgende gerenommeerde merken:
  • Noizezz
  • Alpine
  • Exinore
  • Sonus Silent Comfort
  • Variphone

Aanmeten van een goede gehoorbeschermer is vakwerk. Niet alleen de juiste keuze is van belang (type, materiaal, mate van geluids- of muziekdemping) maar het geheel moet ook goed passen. Daarom is een ‘lektest’ belangrijk, om na te gaan of de gehoorbescherming het oor goed afsluit.

Het is aan te bevelen gehoorbeschermers elk jaar te laten controleren en elke twee jaar te vervangen.

Meer weten of een afspraak maken?
Neem vrijblijvend contact op met een van onze vestigingen in Amsterdam, Alkmaar of Antwerpen.

Dj Michael Mendoza: “Altijd gehoorbescherming als ik werk.”

De bekende dj Michael Mendoza draagt tijdens zijn werk altijd gehoorbeschermers. “Wanneer ik moet draaien of uitga, heb ik ze altijd in. Het geluidsvolume in de clubs waar ik draai is al gauw 100 decibel. Dat is gevaarlijk als je er een paar uur aan bent blootgesteld. François Nicolle heeft me goed geadviseerd en ik ben heel tevreden met mijn nieuwe gehoorbeschermers. Ze filteren het harde geluid weg, maar ik kan alles toch prima horen. Ik heb ze al aanbevolen aan veel collega’s.”


Overige hulpmiddelen

Wij leveren ook aanvullende apparatuur, zoals:

» Gehoorbeschermers
   Gehoorbescherming op maat,
   voor werk en privé.
» Telefoons
   Met extra functies voor betere
   verstaanbaarheid.
» Wek- en waarschuwingssystemen
   Waarschuwen u als de telefoon
   of deurbel gaat.
» Sennheiser luistersystemen
   Voor het beter horen van televisie
   of radio.
» Ringleidingen
   Luisteren zonder bijgeluiden.
» Diverse accessoires
   Oplader, afstandbediening.


François Nicolle Hoortoestellen:

  • Deskundig persoonlijk advies, altijd gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen.